24 Haziran 2014 Salı

ZEKİ PİKNİK

Merhabalar küçük esnafı seven okurum :)

Bilen bilir Zeki Piknik her zaman farklı bir yerde olmuştur benim için. İştahsız olduğum zamanlarda bile bir oturuşta üç tane yedirten, tarifi gizli soslarıyla mest eden bir yer burası.

Zeki Piknik 1990 yılında İstanbul Caddesi'nde açılmış, işler iyiye gidince 1997'de daha merkezi olsun diye Zafer'e taşınmış, halihazırda üç şubesi bulunan -biri Zeki Mangal- ve esnaf lokantası kimliğinden sıyrılmış bir mekan. Her açtığı şube daha gösterişli olmakta. Ancak ne kadar büyüse de Zeki Piknik'in asıl tadı Zafer'deki o minicik dükkanda!

Mekanın en bilinen ve sevilen lezzeti elbette ki tavuk döner. Biber sosu ve yoğurt sosu dönerin olmazsa olmazı. İkisinin de nasıl yapıldığını bilen görülmedi :)




Zeki Piknik her ne kadar tavuk döneriyle meşhur olsa da et döneri ve Zeki Mangal'da adana, tirit, tavuk şiş, yaprak kanat, beyti, ciğer, urfa, ali nazik gibi çeşitli lezzetler bulunuyor.

Tavuk dönerle içecek olarak mutlaka kendi portakal sularını deneyin!

Her defasında fotoğraf çekmeyi unutup direkt yemeye başladığım için şimdilik web sitesindeki fotoğrafları koyuyorum. Güncelleyeceğim :)














Minik adımlarla kurumsallaşmaya doğru yol alan Zeki Piknik güzel bir web sitesi yaptırmış; http://www.zekipiknik.com.tr/  Adres ve telefon numaralarını buradan temin edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

*Fotoğrafların bazıları Zeki Piknik'in web sitesinden alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder