28 Ocak 2015 Çarşamba

HACI ŞÜKRÜ

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!

Yazamadığım için hepinizden özür diliyorum ancak güzel bir mazeretim vardı. Konumuza dönelim hemen :) 

Konya'nın en bilinen mekanlarından biriyle karşınızdayım bu kez. Konya'da fırın kebabı dediğinizde akla gelen ilk birkaç yerden biridir Hacı Şükrü. Tabelasında yazan ise "Asırlık Fırın Kebapcınız Hacı Şükrü". 



Fırın kebabı genellikle -makbul olan- kuzu etinden yapılsa da koyun etinden yapılanları da pek lezizdir. Bu kebabın özelliği kendi yağında ve suyunda, bakır kazanda ve taş fırında ağır ağır uzun sürede pişmesidir. Bu şekilde pişen etin daha dokunmadan elin yaklaşmasıyla nasıl tel tel ayrılıverdiğini tahmin edersiniz artık :) Böyle bir yumuşaklık yok! Bir de Şürkü Amca'dan alalım tarifi: 


Hala fırın kebabı neye benziyor diyenler için:







Son olarak, mekanımız saat 15.30'a kadar açık o yüzden erken gitmekte fayda var :)
Tavsiye eder misin diye soracaklara; kesinlikle evet!

Adres: Devri Cedid Mahallesi Cem Sultan Caddesi No:327/A Meram/KONYA
Telefon: 0 332 352 76 23

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder