22 Mayıs 2014 Perşembe

KONYA LEZZET LOKANTASI

Merhabalar!

Bol acılı bir yazıyla geldim size :) Bilenler bilir, esnaf lokantaları benim için vazgeçilmezdir. Oradaki samimiyet ve lezzet zor bulunur cinsten.

Konya Lezzet!

Aşırı leziz ve aşırı ucuz olduğundan mıdır bilinmez döner oldukça kapısında uzun kuyruklar oluşan, günün her saati kalabalık göreceğiniz nadir mekanlardan kendisi. Sıramızı bekledik, içeri girdik efendim. Arkada en az on kişi var, hemen verelim siparişi. Bir döner bir ayran. Yirmi saniye içinde hazır. Düzensizliğin içinde bir düzen var dükkanda resmen. Masalar gelişigüzel fakat bir o kadar da düzenli biçimde yanyana sıralanmış. Amaç minicik dükkandan maksimum oturacak yer elde etmek elbette :)

Zaten sistem tıkır tıkır: İçeri gir, sipariş ver, boş sandalyeye otur, ye, öde, çık, kapı önündeki portakal suyu satan kişiden portakal suyu al, öde, iç, git. Portakal suyu ne alaka demeyin, ritüelin parçası. Anlatacağım, az sabır :)






Nerde kalmıştık? Evet. Dönerimizi ve bakır kapta ayranımızı alıp oturduk boş bir yere, kimin yanı olduğu önemli değil, izin almak gerekmiyor. Birçoğunuza garip gelecek evet ama herkes halinden memnun, kimse burası benim masam derdinde değil zaten. Önünüzdeki tepside tırnak pideye konmuş bir miktar derisiz tavuk döner ve bir iki domates -isteğe göre soğan- ve bakır kapta buz gibi bir ayran var. Masanın üzerinde tuz, kimyon ve çoook acı pul biber var. Pul biberin Hindistan'dan geldiğine dair rivayetler var, ne  kadar doğru bilmem. Ancak çoook acı olduğu tamamen gerçek. Öyle çok acı ki, adam duvara yazı asma gereği duymuş, inanın! ama hani derler ya tatlı acı, öyle birşey, yedikçe yediriyor. Bu esnada kulaklarınızdan alevler çıkıyor elbette. Fena! Fena! Ben acı seven biri olarak bir çimdik attım o bile yetti gözümden yaş gelmesine. Siz kendi zevkinize göre miktarını ayarlayın :)






Yemeğimizi yedik, doyduk. Dilimiz uyuşuk biçimde dükkandan çıktık bir de baktık ki kapının önünde tazecik portakal suyu satan bir adam! O portakal suyu içilecek arkadaş! İçiliyor. Sonra acı bir dakika içinde kayboluyor, siz de mutlu bir şekilde yolunuza devam ediyorsunuz :)


Tam adresini bulamadığımdan tarif edeceğim. Alaaddin durağındaki İş Bankası'nın hemen arka sokağı :)

Bu mütevazı lokantada döner tatmadan, o ortama girmeden Konya'da yaşadım demeyin e mi :)

Afiyet olsun.

2 yorum: