14 Mayıs 2014 Çarşamba

TARİHİ TİRİTÇİ MİTHAT

Merhaba karnı aç gözü tok okurum!

Düşünün ki, güzel bir bahar günü . . . Nasıl günlük güneşlik nasıl!

Keyifler yerinde, gülümseyerek uyandınız. Şöyle bol yumurtalı, bol sucuklu, bembeyaz peynirli, halis muhlis zeytinyağlı, ballı, reçelli, roka, maydanoz, mis gibi tazecik naneli, tavşan kanı çaylı şahane bir kahvaltı . . .

Çıktınız dışarı, bol bol gezdiniz, alışveriş, temiz hava, bol güneş derken e iyice acıktınız. Yolunuz Mevlana tarafına düştü.

Dolaşa dolaşa, yorula yorula, kaybola kaybola açlık ve sıcak arttıkça arttı. Derkeeeen . . . Başınızı kaldırdınız o da ne? Yemyeşil yapraklar arasında minicik bir esnaf lokantası! Şirin bir tabela, tahta çerçeveli büyük camlı kapı. İçeri girdiniz, çok orijinal şeyler var duvarda :) Gözünüz dışarıdaki masalarda kaldı ama biraz gölgeye ihtiyacınız var.





Menü gelmiyor, çünkü duvarda asılı. Tirit, zerde, havuç suyu.



Siparişinizi verdiniz. Çok geçmeden geliyor tirit. Ama nasıl bir tirit!

Güveç kabının en altında doğranmış tırnak pide, üzerine koyun yoğurdu, zırhta çekilmiş kuzu kıymasından mis gibi özel baharatlı güzel pişmiş et, bol bol maydanoz, az domates, uygun miktarda tereyağı.
Mithat'ın tiridi hakikaten Konya'nın en iyisi. Bu yüzden afiyetle, keyifle, tadını çıkara çıkara yiyiniz, lütfen.






Mithat'ta ne alaka diyebileceğiniz -çoğumuz dedik- havuç suyunu da deneyin. Özellikle de "eat clean" felsefesindeki üçüncü ayımda ısrar ediyorum havuç suyunu deneyin!

Gelelim mi mutlu sona? Zerde, zerdeçal ve safranla yapılan pirinçli şekerli bir tatlı. Her ne kadar benim damak zevkime hitap etmese de seveni çok :) Tavsiyem tirit sonrası tatlı değil de mekanın kapı önünde şöyle keyifli bir çay. Tadına doyulmaz!


Müptelası olacağınız mekanımızın bir web sitesi yok. Hem esnaf lokantasının web sitesi mi olurmuş canıııım? :)

Adres: İstanbul Caddesi Yusufağa Sokak No: 21/A Karatay/Konya
Telefon: 0 332 350 72 98


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder