8 Mayıs 2014 Perşembe

ŞELALE ETLİEKMEK

Merhaba!

Şimdi sizi pek bilinmeyen, fakat garsonlara sevgiyle yaklaştığınızda "arzular şelale" dedirten bir mekanla tanıştıracağım; Şelale . . .

Şelale, Bosna Hersek Mahallesi'nde Yıldızlar Kız Yurdu girişinin yanıbaşında. Konya'yı bilmeyenler için açık adresi yazının sonunda vereceğim. 

Restorandan küçük, esnaf lokantası olamayacak kadar büyük arada kalmış mütevazı bir mekan Şelale. 

İlk cümlede belirttiğim gibi, garsonlara karşı tutumunuzla hizmet öyle doğru orantılı ki . . . Bu tavsiyeme uyarsanız çok mekandan hem gözünüz hem de mideniz doymuş olarak kalkarsınız :)

Mekanın fırını hemen gözünüzün önünde, hamurun açılmasını da, hazırlanmasını da pişirilmesini de görüp gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Şeffaf bir yer anlayacağınız.

Şelale'nin en bayıldığım lezzeti kiremitte balık fakat maalesef bu lezzet her zaman bulunmuyor. Fakat mekan sahibi Abdullah Bey sağolsun, bizim için balık getirtmişti ve bir buçuk saat boyunca minik ikramlarıyla gönlümüzü fethetmişti. Dedim ya, nasıl davrandığınız önemli :) 



Balık bulamadığımda ise mevlana -Konya böreği- tercih ediyorum. Konya'nın en meşhuru etliekmek olsa da ben mevlanadan vazgeçemeyen kesimdenim. Mevlana, etliekmeğin üzerine tereyağı ve tulum peyniri, küflü peynir veya her ikisi de konulup eritilmesiyle ortaya çıkan mükemmel bir lezzet :) Mutlaka deneyin!




Her ne kadar sac kavurma dediğimiz şey etten yapılsa da, tahminimce mekanın öğrenci mahallesinde olmasından dolayı "tavuk sac kavurma" da mevcut ve etten daha iyi! Sac kavurmanız, tırnaklı pidesi veya lavaşıyla, pilavıyla birlikte sacın üzerinde geliyor.





Tavuk mu et mi deseler, soruyu sorduğu için bile azarlayan bir etsever olarak söylüyorum; tavuk sac kavurma ve kiremitte tavuktan keyif alacaksınız. 

Tatlı olarak verilen künefeyi pek önermem zira maalesef birçok mekandaki gibi burada da hazır künefe kullanılmakta.

Kedilerle de arası iyi olan bu şirin mekana uğramak isterseniz;

Adres: Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi Beyaz Çarşı İş Merkezi  No: 2/E Selçuklu/Konya
Telefon: 0 332 241 39 29

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder