5 Mayıs 2014 Pazartesi

ZEMZEM

Merhaba emekleme aşamasındaki günlüğümün pek sevgili okuru!

Konya'da yaşıyorsanız yolunuzun düşmemiş olma ihtimali olmayan, Konya'yı gezmeye gelecekseniz "uğramazsam olmaz" listesine mutlaka girmesi gereken bir mekan Zemzem.

Günün neredeyse her saati hizmet veren Zemzem, ve" alt tarafı bir çorbacı canım! Evde de yeriz" denilmeyi hiç haketmiyor. Öncelikle böyle bir düşünceniz varsa lütfen müsait bir zamanda uğrayınız :)

Mekan sahibi İsmail Hakkı Yalçın. Yaklaşık 8 yıldır bu işe gönül vermiş. İşleri büyütmeye ve kurumsallaşmaya kararlı. Yaklaşık iki yıldır franchise veriyor. Meram'da bir tanesi açıldı hatta 2013 sonlarında. Fakat maalesef aslı gibi olmuyor.

Tanıştırayım, İsmail Hakkı Bey ve mekanımız:



Aslında yalnızca çorbacı da değil Zemzem. Tatlıları da denenmesi gereken lezzetlerinden. Ama sırayla gidelim biz.

Mekan genellikle boş değil. Özellikle akşamın geç saatleri yer bulabilene aşkolsun! Kimi ailece geliyor, kimi arkadaşlarıyla, kimi sevgilisiyle . . . İçerisi sade tasarlanmış, göz yormuyor. Duvarların biri Zemzem'e gelen ünlülerin fotoğraflarıyla kaplı. Tam karşıdaki duvardaki televizyonda sürekli olarak mekan reklamı dönüyor.

Masaya oturur oturmaz garson gelip siparişinizi alıyor ve çok ilgililer. Menüde 16 çeşit çorba var; zemzem, çerkez, arabaşı, tuzlama, paça, karışık, bamya, bulamaç, beyin, damar, işkembe, domates, ezogelin, mantar, yayla, mercimek. Seç seçebilirsen! :) Benim tercihim genellikle zemzem oluyor. Ama kış mevsimiyse ve arabaşı hamuru da varsa elbette arabaşı yutuyorum. Üç çeşit meze geliyor; ezme, turşu ve roka salatası veya mevsim salatası. Çoğu çorba toprak tabaklarda sunuluyor. Bu aralar tabaklarda değişikliğe gitmişler ve daha derin çömleklerde geliyor çorbanız. Böylece daha geç soğuyor, güzel düşünülmüş.











Menüde birbirine benzeyen çorbalar var; çerkez, zemzem ve arabaşı. Arabaşı çorbası bildiğimiz tavuklu salçalı acı çorba. Çerkez çorbası arabaşının baharatlısı, fakat baharatların hangileri olduğu söylenmiyor veya yalnızca üç tanesi söyleniyor. Zemzem çorbası ise çerkez çorbasının zemzemle yapılmış hali.

Çorbalar doyurucu fakat doymazsanız kavurma, kuru fasulye, pilav gibi seçenekler de mevcut.

Tatlı olarak mevsimine göre kabak tatlısı, hurma tatlısı, incir tatlısı veya güllaç, fırın sütlaç, kazandibi gibi sütlü tatlılardan birini seçebilirsiniz. Benim tavsiyem tahin ve cevizle servis edilen o harikulade kabak tatlısı!





Hesabı masaya da isteyebilirsiniz ancak bence siz kasaya gidin. Zira o naneli lokumlar yemeğinizin tamamlayıcısı oluyor, olmazsa olmaz!

Zemzem'in tek kötü yanı ise çaylarının her zaman kötü olması.

Merak ettiğiniz diğer şeyler için web sitesi; www.zemzemcorba.com.tr

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder