3 Mayıs 2014 Cumartesi

VAV KASAP & STEAKHOUSE

Merhabaaaaaaa!

Bugün sizlerle Konya'nın ilk ve -şimdilik- tek steakhouse'u olma özelliğine sahip bir mekanla tanıştıracağım; Vav . . . Şimdiden uyarayım, bol fotoğraflı iştah açıcı bir yazı olacak, hazır olun!

Konya, et restoranı bakımından çok zengin bir şehir. Gerek merkezinde gerek ilçelerinde ete doyacağınız birçok mekan mevcut olsa da Vav üst kademe bir et restoranı. Dekorasyonu bilindik diğer steakhouse'lar gibi şık ve temiz.



Kapıdan girdiğinizde sol tarafta sizi kocaman bir karkas panosu karşılıyor. Panoda büyükbaş ve küçükbaşların karkasları parçalara ayrılıp numaralandırılmış, elbette şematik olarak :) Mekanda kış bahçesi kısmı da mevcut. Ama bana kalırsa iç mekan, güzel havalarda ise bahçe daha keyifli.

İçeri girdiğinizde garson size kendini tanıtıp dilerseniz tavsiyelerde bulunuyor. Personelin et konusunda bilgilendirilmiş olması güveni artırıyor.

Döneme göre değişen fesleğen, taze soğan gibi garnitürler minik kırmızı saksıcıklarda yerini almış, masanızın üzerinde size gülümsüyor :)

Vav her ne kadar et restoranı olsa da kahvaltısıyla da gönülleri fethediyor. Doyurucu bir kahvaltısı var.

Oturup siparişinizi verdiğinizde iştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı bir şerbet shot bardağında sunuluyor.

Gelelim etlere . . .

Bir gıda mühendisi olarak kısaca bilgilendirme ihtiyacı hissediyorum. Etin en kaliteli yerleri sırt kısmındaki etlerdir yani sırasıyla bonfile, kontrfile ve antrikottur.

Menüde birçok seçenek olsa da etinizi tamamen kendi zevkinize göre hazırlatabilirsiniz. Az, orta veya çok pişmiş; t-bone steak, NY steak, lokum bonfile, antrikot, dana tornedo, burger ve daha birçok çeşit . . . En güzeli de, az pişmiş dediğinizde hakikaten az pişmiş gelmesi :) Etinizle birlikte dilerseniz salatalardan birini tercih edebilirsiniz ancak ete eşlik eden türlü türlü minik ikramlar yeterince doyurucu oluyor.










Mekanı üstün kılan bir diğer şey ise, Mövenpick dondurma! Ve tabii tatlılar . . . İrmik helvası, kızarmış dondurma, sufle, incir tatlısı . . . Seçin, beğenin, tadın.






Fiyatları aşırı olmayan leziz bir steakhouse ararsanız gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir restoran Vav.

Tek kötü yanı web sitesinin kapalı/çalışmıyor oluşu denebilir. Ben amme hizmeti yapıp iletişim bilgilerini yazayım;

Adres: Aşkan Mah. Yaka Cad. No: 31/A Meram/ KONYA
Telefon: 0 332 323 39 93

Afiyet olsun, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder