8 Mayıs 2014 Perşembe

TAKA KARADENİZ MUTFAĞI

Sana kocaman bir merhaba!

Bugün uzaya olmasa da kuzeye çıkaran bir mekanla geldim; Taka. Öncelikle, meraklanmayın yazının devamı balık kokulu olmayacak :) Rahatlayın ve devam edin . . .

Taka, gerek menüsü gerek ortamıyla gösterişten uzak bir Karadeniz restoranı. Sakin sakin yemek yiyebileceğiniz Taka, iş yemekleri ve ailece akşam yemekleri için ideal.

Hadi, başlayalım.

Otoparka geldiniz fakat vale yok. Maalesef köklü bir mekana göre eksi puan. İçeri girdiğinizde güleryüzle karşılanıyorsunuz, kurtardı. Bahçe kısmında da oturabilirsiniz, zira cadde üstü olmasına rağmen gürültü yok denecek kadar az.

Masaya geçip sipariş veriyoruz . . .

Başlangıç olarak karalahana çorbası veya kuymak* tercih edebilirsiniz. Kuymak, mısır ekmeğiyle geliyor. Karalahana çorbası herkesin damak tadına hitap etmese de kuymak iyi bir tercih olacaktır. Her ne kadar yarım metre sünen kuymakla denk gelemesek de bakır tavada ve tahta kaşıkla sıcak sıcak gelen kuymağı bekletmeden tüketiniz :) Taka'nın kaşık salatasını ve domates rendeli roka salatasını özellikle tavsiye ederim çünkü rokası öyle tatlı ki yemelere doyamazsınız.




Mekanın bir artısı da bitince sürekli yenilenen özel sıcacık puf puf lavaş. Zaten her garsonun kendi mıntıkası var ve oradan ayrılmıyorlar. Yani ilgisiz kalmıyorsunuz ve bazı rastoranlar gibi garsona görünmek için çaba sarfetmiyorsunuz.

Ara sıcak olarak toprak kapta pişen ve servis edilen kaşarlı mantarı seveceksiniz. Fakat kuru fasulyeye aşık olacaksınız! Kuru fasulye sanırım Taka'daki en güzel şey.



Ana yemeğe geçtik. Ne az ne de fazla seçenek var, benim gibi kararsızlar için güzel :) Akçaabat köfte, levrek şiş, hamsi tava, Karadeniz pidesi, barbun, mezgit ve bunların çeşitleri. Hepsi de hakkıyla yapılıyor.







Taka'da tatlı olarak fırın sütlaç, laz böreği bulunuyor. Ne yazık ki sütlaç benden puan alamadı, fındığı cömertçe kullansalar da nişasta kendini öyle belli ediyor ki sevmek imkansız. Laz böreğini denemedim fakat kendisiyle ilgili güzel yorumlar aldım, ilk fırsatta deneyeceğim :)


Taka'nın lavabosundan bahsetmeden geçemeyeceğim. Gayet temiz ve restoran kısmından daha modern bir lavabosu var. Hoşuma giden şey ise minik misafirleri ve engelli kardeşlerimizi düşünüp minik ve küçük boylu bir lavabo daha eklemeleri :)

Velhasıl-ı kelam, Taka'dan çıkarken mutlaka tok oluyorsunuz :)

Adres: Medrese Mahallesi Ankara Caddesi No:29 Beşyol, Selçuklu/Konya

  • Telefon: 0 332 237 88 02

Afiyet olsun.

* kuymak= mıhlama/muhlama


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder